Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület
Látogatás facebook oldalunkra
További programokhoz
görgessen!
nyil
Kedves köszöntő a technikatanárok egyesületétől
2017. január 4.
 Ősszel Balatonfűzfőn tartotta éves közgyűlését a technikatanárok Országos Egyesülete, és ez alkalomból ellátogattak a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúr Központba is, ahol előadásokat hallgathattak meg. Az egyesület elnöke, Velner András az ünnepek alkalmából üdvözletét és jókívánságait küldte a szervezőknek.
Ezúton is köszönjük, szeretettel várjuk vissza a pedagógusokat!
 
tovább »
Madáretető készítés a közösségi házban (képgalériával)
2016. december 29.
Tizenegy éve a VÁCISZ szervezésében, Pintér István és Eszter ötlete alapján  rendezzük meg a Közösségi Házban a madáretető és madárodú készítő  délelőttünket. 
 
 
tovább »
Madáretető készítés a közösségi házban
2016. december 19.
Hagyományos madáretető készítésre várunk minden kedves érdeklődőt a fűzfőfürdői közösségi házba. Csak kalapácsot kell hozni, a többi eszközt a szervezők biztosítják!
 
 
 
Értékünnep Herenden
2016. november 27.
 Értékünnep Herenden
Herend adott otthont az első alkalommal megrendezett Veszprém Megyei Értékünnep eseménynek november 25-én.
 
tovább »
Földközelben látszó telehold, bolygók, kínai űrállomás, őszi csillagképek
2016. november 7.
Derült idő esetén november második hétvégéjén és azt követően hét elején érdekes látnivalókat mutathatunk be látogatóinknak a Balaton Csillagvizsgálóban. Ezért most meghosszabbított nyitvatartással várjuk vendégeinket november 12, 13, 14 és 15-én (szombat, vasárnap, hétfő, kedd), 17-21 óra között. A szokásos módon előzetes telefonos bejelentkezés szükséges (+36 30 524 8709), amely során kollégáinkkal megbeszélhetik, hogy melyik egy órás időközben van lehetőség a távcsövezésre.
 
 
A csillagos égbolt látványa 2016.11.14. 17:16 órakor, 1 órával napnyugta után, a Vénusz, Mars bolygóval és a teleholddal. (Forrás: www.heavens-above.com)
tovább »
Köszöntöttük az újszülötteket
2016. október 14.
A város legfiatalabb polgárait köszöntöttük a hagyományokhoz híven a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontban, ahol a korábbi évekhez megszokottan a helyi Szivárvány Óvoda ovisai adtak elő műsort a tavaly novembere óta született gyerekeknek és szüleiknek.
 

  
tovább »
Újszülöttek köszöntése 2016
2016. szeptember 30.
 
Mozdulj, túrázz! - családi program szeptember 10-re
2016. szeptember 2.
 
Kisfilm a múlt heti kalandtáborról
2016. július 26.
tovább »
Kalandtábor volt a Balaton Csillagvizsgálóban
2016. július 22.
 
Aki nem járta, Fűzfőt nem látta! - körtúra táblaavatássa (galériával)
2016. június 4.
 
Csaknem félszázan vettek részt a Fűfzői AK Természtejáró Szakosztálya által szervezett XVII. fűzfői körtúrán, amelynek alkalmából a turista bázispont közelében felavatták a túra útvonalát bemutató információs táblát is. 
tovább »
Kalandtábor a Balaton Csillagvizsgálóban
2016. május 23.
Kalandtábor
Kalandtábor Balatonfűzfőn 2016.07.18-től 2016.07.22-ig a csillagvizsgálóban.
 
Táborvezető: Bozzayné Pintér Krisztina pedagógus
Táborvezető helyettes: Kántor Magdolna
A részvevők létszáma maximum 20 fő
tovább »
Sikeres a Netezzünk Együtt Nagyi! program - ősszel várható a folytatás
2016. április 15.
Balatonfűzfő – Összesen tizenhét nagyszülő és nyolc diák vett részt szakértő tanár felügyelete mellett a Balaton-parti településen április elején indított Netezzünk Együtt Nagyi programban, amit a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (VÁCISZ) az Öveges József Szakképző Iskola és Gimnáziummal valósított meg.
 
 
tovább »
Diákok a kiállításon
2016. április 4.
Az Öveges József Szakképző Iskola és Kollégium diákjai tekintették meg a napokban Tóth Zoltán tengeralatti fotóiból válogatott tárlatát a csillagvizsgálóban. A látogatás kapcsán Pálfyné Takács Bernadett beszámolóját osztjuk meg.
tovább »
Rendhagyó köszönetnyilvánítás
2016. március 22.
Napokban érkezett az alábbi e-mail az egyik látogatói csoporttól; örülünk, hogy jól érezték magukat, és azt is, hogy hasznos volt a látogatás. Reméljük mihamarabb ellátogatnak hozzánk!
 
"Kedves Uram!
Egy csíkszeredai csoporttal voltunk Önöknél péntek este és nagyszerűen érezték magukat a diákok. Némelyikük utána azt állította, hogy egy fél óra alatt többet tanult Önöktől a csillagvizsgálóban fizikából, mint hónapokon át a suliban.
Mivel a hideg és kései óra miatt, valószínűleg elfelejtettek a gyerekek beírni a vendégkönyvbe, ezért ebben az e-mailben szeretném a köszönetünket tolmácsolni a magával ragadó és izgalmas programért.
Üdvözlettel: Simon Orsolya (Határtalanul, Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium, Balatonalmádi és Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, pályázati koordinátor)"
 
Netezzünk Együtt Nagyi!
2016. március 2.
 
Újabb lakattal bővült a lakatfa
2015. december 20.
A Nemzeti Művelődési Intézet a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontban  tartotta novemberi koordinátori értekezletét, ennek emlékére a hagyományokhoz híven egy laktatot helyeztek el a csillagvizsgáló mellett található lakatfán. 
tovább »
Segítsünk a madaraknak!
2015. december 13.
Ismét megszervezzük az évek óta népszerű téli madáretető készítést. Várunk minden kedves madárbarátot december 29-én! Az etető készítéséhez szükséges szerszámot és anyagot a szervezők biztosítják, csak kalapácsot kell hozni.
 
 
 
 
Újszülöttek köszöntése
2015. szeptember 17.
Ötödik alkalommal rendezik meg a fűzfői újszülöttek köszöntését, a programnak hagyományosan idén is a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpotn ad helyet. A szervezők várják a jelentekezését azon családoknak, ahová tavaly november óta újszülött "érkezett". 
 
 
Családi nap szeptember 12-én
2015. augusztus 25.
BALATONFŰZFŐ CSALÁDI NAP
2015. SZEPTEMBER 12-ÉN
a Polgárőr Egyesület, a FAK Természetjáró Szakosztálya,
a Balatonfűzfői Horgász Egyesület és a Balatonfűzfő VÁCISZ rendezésében.

Túravezetők:Turista bázispont Gyuricza László, Közösségi Ház: Lőrincz Gábor, Balogh Tibor útvonalak biztosítása: Balogh Tibor
Regisztráció és díjfizetés a helyszínen, de a létszám megállapítása  miatt kérjük előre jelezni a részvételi szándékot telefonon vagy  e-mailban.
További információ:
Kontics Ferencné: 06 30 6046241, Hné. Johanidesz Anita: 06 30 5248709,  Lőrincz Gábor: 06 30 4671002, Balogh Tibor: 06 30 4935645,  info@balatoncsillagvizsgalo.hu
 
tovább »