Tájékoztatjuk Önöket, hogy a www.balatoncsillagvizsgalo.hu honlap a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpont archív oldalaként a 2010-2019 közötti időszak munkáját mutatja be.

Köszönjük eddigi figyelmüket!

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület
Látogatás facebook oldalunkra
További programokhoz
görgessen!
nyil
Fényes Lóránd asztrofotós kiállítása és előadása
2014. augusztus 4.
 
Fényes Lóránd asztrofotós "Namíbiában amatőr csillagász szemmel" című előadása és az általa készített képekből válogatott kiállítás augusztus 16-án 19 órától tekinthető meg a csillagvizsgálóban. A kiállítást Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) főtitkára nyitja meg.
A rendezvényre a nagyterem korlátozott befogadóképessége miatt helyfoglalás szükséges a 06 (30) 524-8709-es számon. A rendezvényre a belépőjegy 1000 forint, kedvezményes belépő az esti távcsöves bemutatóra 600 forint.
A több szakmai díjjal elismert fotós Ködök az Antares körül című fotóját a National Geographic a hónap asztrofotójának választotta, de a NASA (az Amerikai Űrkutatási Hivatal) több alkalommal díjazta a Fényes Lóránd asztrófotóit.
 
 
Fényes Lóránd  felvétele Namíbiában készült egy csillagászati expedíció alkalmával. Az asztrofotózásra átalakított fényképezőgép négy és fél órán keresztül exponált, hogy az alkotás megszülethessen. A kép színhelyesen, a természetes arányok megtartásával, szűrők alkalmazása nélkül készült, hűen visszaadva az égbolton látható rendkívül halvány objektumok árnyalatait és dinamikáját.
(forrás: ng.hu, www.pleiades.hu)
« vissza