Tájékoztatjuk Önöket, hogy a www.balatoncsillagvizsgalo.hu honlap a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpont archív oldalaként a 2010-2019 közötti időszak munkáját mutatja be.

Köszönjük eddigi figyelmüket!

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület
Látogatás facebook oldalunkra
További programokhoz
görgessen!
nyil
Tegyünk a hirtelen szívhalál elen
2018. november 22.
 
ELŐADÁS NEM CSAK SPORTOLÓKNAK ÉS EDZŐKNEK!
 
Az életbenmaradásokról nincs statisztika, a halálozásról igen: Magyarországon naponta 70-en szenvednek hirtelen szívhalált, írja az Origo.
Az első tünetek jelentkezése és a halál között legfeljebb egy óra telik el: ez a hirtelen szívhalál, mely nem csak szívbetegeknél következhet be, hanem egészségesnek tűnő embereknél, akár minden előjel nélkül is előfordulhat.
Ismert szívbetegség nélkül is kiválthatja a stressz, a fizikai megterhelés, vagy egyéb provokáló tényező a szív megállását, bár gyakoribb, hogy bizonyos öröklődő szívbetegségek, koszorúér-betegség, szívizomgyulladás, illetve szívritmuszavar okozza a sajnos gyakran végzetessé váló zavart. Az életbenmaradásokról nincs statisztika, a halálozásról igen: Magyarországon naponta 70-en szenvednek hirtelen szívhalált.
 
2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a sürgősségi betegellátás területén végzett kimagasló szakmai munkája, valamint a korszerű mentéstechnikai eszközök bevezetésének érdekében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként Meszlényi Norbert részére „Az Év Veszprémi Mentőse” díjat adományoz.
 
Meszlényi Norbert 2004-ben tett sikeres államvizsgát a Debreceni Orvostudományi Egyetem Nyíregyházi Egészségügyi Főiskolai Kar mentőtiszti szakán. Veszprémben és Várpalotán erősítette a mentőtiszti csapatot, de a Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet megalakulását követően a megyehatáron túl is segítette a helyszíni sürgősségi betegellátást. 2010 és 2014 között a Várpalotai Mentőállomás vezetőjeként tevékenykedett, azóta a Veszprémi Mentőállomás állományában teljesít kivonuló feladatokat. Pályafutása kezdetétől folyamatosan képezte magát, az újonnan bevezetett mentőtechnikai eszközök bevezetésében, valamint az ezzel együtt járó képzésekben kulcsszerepet játszott. Számos képzés, továbbképzés keretében eredményesen segítette az eljárások széles körű, biztonságos bevezetését. 2014 őszétől a sármelléki helikopterbázison is teljesít szolgálatot. A mentőápolás, -képzés keretében akkreditált oktatóként több tanfolyamon magas szintű előadásokkal járul hozzá a szakember utánpótláshoz. Segítőkész, igazi közösségi ember. 
« vissza